Suojakalvo toimii näkösuojana sekä suojaa auringonvalolta, lämmöltä ja UV-säteilyltä

Suojakalvoista on moneksi: niitä voidaan käyttää esimerkiksi antamaan näkösuojaa tai suojaa auringonvaloa, lämpöä ja ultraviolettisäteilyä vastaan. Hoidamme suojakalvotukset kohteeseesi tai ajoneuvoosi avaimet käteen -periaatteella. Kiinteistöjen puolella kalvotus tehdään yleensä toimistoihin, liiketiloihin ja tehdashalleihin, mutta etenkin näkösuojakalvot sopivat hyvin myös kodin ikkunoihin tai parvekelaseihin.

Aurinkosuojakalvo on läpinäkyvä, optisesti kirkas ikkunoihin asennettava kalvo, joka heijastaa osan auringon säteilystä poispäin ikkunoista. Kun hankit aurinkosuojakalvot kotiin, voit edelleen nauttia luonnonvalosta, mutta auringon säteilyn aiheuttamat haitat vähenevät.

Mikä on aurinkosuojakalvo?

Aurinkosuojakalvojen toiminta perustuu ns. peiliefektiin. Kalvot heijastavat osan auringon säteistä poispäin ikkunoista, jolloin esimerkiksi säteilylämmön ja haitallisten UV-säteiden määrä sisätiloissa vähenee. Lisäksi aurinkosuojakalvot tuovat mallista riippuen myös hieman näkösuojaa, eikä ulkoa sisälle näe yhtä helposti.

Aurinkosuojakalvo ei käytännössä erotu ikkunasta – näet edelleen ikkunoistasi ulos ja kotiisi tulvii jatkossakin pehmeää luonnonvaloa. Voit myös pestä ikkunat täysin normaalisti. Ainut ero, jonka saatat huomata, on astetta tummempi sävy – sekä tietenkin miellyttävän viileä sisälämpötila ja häikäisyn vähentyminen.

Mihin aurinkosuojakalvo sopii?

Aurinkosuojakalvo voidaan asentaa kaikille lasipinnoille. Ulkoikkunoihin asennetut kalvot pitävät kodin sisälämpötilan maltillisena myös helteellä ja vähentävät näyttötyöskentelyä vaikeuttavaa häikäisyä.

Aurinkosuojakalvot sopivat myös parvekelaseihin. Lasitettujen parvekkeiden lämpötila saattaa nousta huimiin lukemiin auringon porottaessa ja usein myös parvekekalusteet haalistuvat nopeasti suorassa paisteessa. Parvekelasien aurinkosuojakalvot vähentävät haalistumista aiheuttavan UV-säteilyn määrää ja säteilylämpöä. Lisäksi voit valita myös voimakkaammin heijastavat ja tummemmat kalvot, jolloin saat parvekkeellesi hieman yksityisyyttä.

Aurinkosuojakalvon hyödyt kodissa

 • Miellyttävän viileä sisälämpötila myös helteillä
 • Säästö sekä ilmastointi- että lämmityskuluissa
 • UV-säteilyn aiheuttaman kalusteiden tai pintojen haalistumisen hidastuminen
 • Näyttötyöskentelyä tai television katselua häiritsevän häikäisyn vähentyminen
 • Näkösuoja: ulkoa ei näe sisälle, mutta sisältä näkee ulos

MIHIN 3M-AURINKOSUOJAKALVOT SOPIVAT?

Aurinkosuojakalvot sopivat mihin tahansa ikkunaan, jonka kautta tulevaa auringon säteilyä haluat vähentää!

Asennamme aurinkosuojakalvot esimerkiksi:

 • Yksityisasuntoihin
 • Parvekelaseihin
 • Toimistoihin
 • Näyteikkunoihin
 • Teollisuuden tiloihin
 • Ajoneuvoihin

Ota rohkeasti lisää ja kysy lisää aurinkosuojakalvoista!